به گزارش مشرق، محمد کاظم انبارلویی درسرمقاله روزنامه رسالت نوشت:"حوادت واقعه " تعبیری است از معصوم (ع)که به ما رسیده است و آن به معنای " پدیده های نو" ، " مسائل تازه " ، " موضوعات جدید" و" امور مستحدثه" است . این وظیفه " فقه " است که به استناد مبانی علمی و اجتهادی تکلیف مسائل جدید و پدیده های تازه را روشن کند.
امروز ما در حوزه اقتصاد بادهها مسئله نو روبه رو هستیم .
امروز سرمایه داری غرب دچار رکود و بحران است .
امروز سرمایه داری غرب بادهها سئوال بی پاسخ روبه روست .
سئوالاتی که محصول سقوط در دره " تکاثر" ، " حرص " و " طمع" بی پایان است. آنها بعید است از این بحران جان سالم به در برند . لذا اکنون مشغول صدورآن به دیگر کشورها هستند.
خداوند امکانات زندگی را در این جهان در میان مردمان تقسیم کرده است و برای همگان سهمی قرارداده است اما عده ای بی رحمانه این تقسیم را به هم زده اند امروز شکاف غنی و فقیر ، جنوب و شمال آن قدر زیاد شده است که پدیداری جنبش های سیاسی و اجتماعی اجتناب ناپذیر است .
جنبش ضد سرمایه داری در غرب یک جنبش اصیل و مردمی است و با هدف گیری جامعه یک درصدی ثروتمندان، غیریت گفتمان خود را سامان داده است .
مسئله سرمایه داری را باید مورد تفقه قرار داد تا مسیر غلطی را که آنها رفته اند ما طی نکنیم.
امام حسن عسکری (ع) می فرماید : ثروتمندان توشه فقیران را
می دزدند.
این سرقت امروزه از طریق غفلت دولتها از مسئله " تورم " و کاهش ارزش پول ملی صورت می گیرد
***
علمای بزرگوار ما در حوزه ها و دانشمندان اقتصادی ما در دانشگاهها باید با " تفقه " و مطالعه درست در مسائل اقتصادی پاسخی برای مشکلات اقتصادی پیدا کنند.
دولت نیز باید وقتی دانش کارشناسانش پاسخگوی حل این معضلات نیست دست کمک به سمت حوزه و دانشگاه دراز کند و از آن مدد جوید .
امسال سال جهاد اقتصادی است . ما از یک سو گرفتار تحریمهای اقتصادی هستیم و شرارت اتحادیه اروپا و آمریکا را علیه اقتصاد کشور دفع میکنیم و از سویی گرفتار جمعی هستیم در داخل که به جز سود خود از منظر " طمع " و " حرص " هیچ تدبیر اقتصادی ندارند .
کار خطرناکی که در داخل و خارج سامان یافته تا با قیمت " ارز" و
" طلا" بازی کنند یک موضوع اقتصادی جدی است که این روزها دارد رنگ سیاسی به خود می گیرد. دولت به عنوان کسی که بیشترین حجم "طلا" و " ارز" را در اختیار دارد نباید در این دام بیفتد . "حرص" و "طمع" حاکم بر این بازی اقتصادی خطرناک بازیگران این حوزه اقتصادی را تحریک میکند که تصمیمات نادرست بگیرند. شاید دولت با افزایش نرخ طلا و ارز بتواند بسیاری از مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی خود را حل کند و چاله چوله های پرداخت های خود را در شب عید سامان دهد اما در حوزه های دیگر مشکلاتی پدید خواهد آورد که سالها دامنگیر اقتصاد کشور خواهد بود.
اینکه قیمت ارز چقدر است ، یک پاسخ علمی و کارشناسی با مبانی ریاضی درست دارد . کسانی که در این وادی حرفی برای گفتن دارند باید دیدگاه اجتهادی خود را بیان کنند و از مبانی استدلالی خود در یک محفل علمی و کارشناسی دفاع کنند تا تصمیم گیران در دولت و مجلس بر آن مبنا عمل نمایند . هرگونه ارزش گذاری بر مبنای جهل و یا خدای نکرده بر اساس "حرص" و "طمع" نوعی دزدی از جیب فقرا و تنگدستان به نفع اغنیا و ثروتمندان است .
ما در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری شاهد شورش " اشرافیت " و " ثروتمندان " بر "جمهوریت نظام " بودیم . نباید دولت بر خاسته از رای محرومین و مستضعفان کاری کند که انتقامی که " اشراف" نتوانستند در حوزه سیاست از مردم بگیرند در حوزه اقتصاد آن را عملیاتی کنند
رئیس دولت ، مسئولان اقتصادی و سخنگوی اقتصادی دولت باید پاسخگوی رفتار و تصمیمات خود در حوزه اقتصاد باشند.
دولت در شورای پول و اعتبار تکالیف بر زمین مانده ای بر اساس قانون برنامه پنجم دارد . چرا به آن تکالیف عمل نمی کند؟
دولت در تدوین و تنظیم بودجه سال 91 و اجرای درست بودجه در سال 90 تکالیف تعریف شده ای دارد . چرا به آن عمل
نمی کند؟
مجلس نیز در امر نظارت بر حسن اجرای بودجه و تصمیمات اقتصادی وظایف کلیدی دارد که این وظایف محدود به پرسش و سئوال از مسئولان اقتصادی و استیضاح نیست .
مجلس یک محکمه مالی و محاسباتی به نام دیوان محاسبات دارد که در آنجا سخن از حکم و مجازات متخلفین است . همه اجزای نظام در حوزه تقنین و اجرا باید در سرجای خود باشند تا رویدادهای تلخی همچون رکورد تاریخی قیمت " ارز" و
" طلا" پدید نیاید.دولت و مجلس در قضیه هدفمندی یارانه ها مهارت خود را در کنترل تورم و اجرای یک طرح ملی به خوبی نشان دادند . باید این مهارت به کارگرفته شود تا دشمن را در اهداف اقتصادی ناکام گذاشت. امیدواریم مسئولان در دولت و مجلس با صبوری مشکلات اقتصادی را پشت سر بگذارند تا در آستانه انتخابات یک آرامش نسبی بر بازار و قیمت ها حاکم باشد .
دولت در شورای پول و اعتبار تکالیف بر زمین مانده ای بر اساس قانون برنامه پنجم دارد . چرا به آن تکالیف عمل نمی کند؟